Huolehdi kuulostasi

Huolehdi tulevaisuudestasi - Kuulo ei uusiudu !

Korva on ihmisen kuulo- ja tasapainoelin. Se muodostuu ulkokorvasta, väli- eli keskikorvasta ja sisäkorvasta. Nämä osat kehittyvät jo varhain sikiökaudella. Ihminen kuulee äänet sisäkorvan aistinkarvasolujen avulla. Näitä soluja on yhteensä yli 30 000.

lue lisää

Onko kuulosi jo heikentynyt

Kuulon apuvälineet kattavasti meiltä !

Saatu kuulovaurio on pysyvä. Korvan kyky kuulla korkeita ääniä, esim. heinäsirkansiritystä, heikkenee ensimmäisenä. Myöhemmin kuulovaurio laajenee kaikille taajuusalueille. meluvaurio ei näy ulospäin, siksi se havaitaankin usein liian myöhäisessä vaiheessa.

lue lisää

Kauttamme uusimmat kuulon apuvälineet

Aviso tuotevalikoiman langattomat apuvälineet,Lisa Tuotevalikoimasta apuvälineitä

Aviso ja Lisa tuotteet edustavat korkelaatuista kotimaista tuotekehitystä. Molemmista sarjoista saatavana yksilöityjä kokoonpanoja. 

lue lisää

Palvelut

hakusana luettelo

·Audio & Kuulo · Audiometrit · Auriosskooppi ·Apuvälineet · Aviso · Akustinen puhelinlähetin · Bellman · laturi · Bellman itkuhälytin · Bellman ovilähetin · näppäinlähetin · Bellman puhelinlähetin · cresendo 50 · Combi · elohopeamittarit · ECHO silmukkavahvistin · Grason Stadler GSI · Galvaninen puhelinlähetin · Galvaninen ovikellolähetin · hienomekaanisetlaitteet · herätyskelloja · Hälyttimet · Hälytyslähetin · instrumentit · ·Itkuhälytin · Infralight · Inrapuna liiketunnistin · kalibroinnit · kartta · kuulaitehuolto · kuulonapuvälineet · La -215 · LA –60 · langattomat järjestelmät · laryngosskoopit · Lisa · lisa-TV-Link · Lisälaitteet · lähettimiä · melutasot · monikanavalähetin · Oscilla 950 · Otto Hiltunen · Ovikellopainike · palovaroitin · palvelut · palvelusilmukka · paristot · pienoisaudiometri · KP10 · piirturit · puhelinvahvistimia · radiolähettimet · sakset ·sound therapy system S-650 · sibelmed · Seulonta-audiometri · sähköposti · Säätimet · tegner · testerit · ultraäänilaitteet · yritys kuvaus · ·yhteistyökummappanit · vastaanottimia · verenpainemittarit · äänitasot ·äänitasomittaukset · äänieriöt · huolehdi kuulostasi · melu ja tinnitys ·

 

 

millainen aisti kuulo on ?

Korva on ihmisen kuulo- ja tasapainoelin. Se muodostuu ulkokorvasta, väli- eli keskikorvasta ja sisäkorvasta. Nämä osat kehittyvät jo varhain sikiökaudella. Ihminen kuulee äänet sisäkorvan aistinkarvasolujen avulla. Näitä soluja on yhteensä yli 30 000.

Ihmisen kuuloalue alkaa kuulokynnyksestä ja päättyy kipukynnykseen. Taajuuden osalta kuuloalue on 20 - 20 000 hertziä (Hz) ja äänenpainetason osalta nollasta desibelistä (dB) 120 - 130 desibeliin. Kuuloalue on yksilöllinen asia, joka vaihtelee henkilön iästä ja kuulon luontaisesta herkkyydestä riippuen.

Voimakas melu voi aiheuttaa muutoksen kuuloherkkyydessä. Kuulokynnys on hiljaisin ääni, jonka voi kuulla tietyllä taajuudella. Kuulokynnyksessä tapahtuvaa muutosta kutsutaan kynnysmuutokseksi, joka voi olla tilapäinen tai pysyvä. Tilapäinen muutos voi korjautua, jos korva saa levätä melualtistuksen jälkeen. Pysyvä kynnysmuutos ei korjaudu.

Korvia voi vaivata myös tinnitus. Tinnitus tarkoittaa korvien soimista, joka ei johdu ulkopuolisesta äänilähteestä ja jolla ei ole informaatiosisältöä. Meluvamman lisäksi tinnitusta voivat aiheuttaa muun muassa sisäkorvan sairaus tai verenkierron häiriö. Tinnitus helpottuu, kun siihen tottuu. Apuna voi käyttää taustaääntä, joka peittää osan tinnituksesta.

kuulosuojaimia

 

 

mikä vaurioittaa kuuloa

Kuulovaurioriskiä arvioitaessa on yleensä lähtökohtana työperäiselle melulle asetettu rajoitus. Rajoituksen mukaan melu ei saisi ylittää 85 desibelin keskimääräistä tasoa kahdeksan tunnin ajalle jaettuna.

Jos taso nousee suositellusta kolmen desibelin verran, sallittu oleskeluaika melussa puolittuu. Näin ollen esimerkiksi 88 desibelin melussa on siis turvallista oleskella neljän tunnin ajan.

Melu määritellään häiritseväksi tai terveydelle vahingolliseksi ääneksi. Melu voidaan jakaa ympäristömeluun, joka koetaan häiritseväksi, mutta joka ei välttämättä ole kuulolle vahingollista ja kuulovaurioriskin aiheuttavaan meluun, joka taas voidaan edelleen jakaa työmeluun ja vapaa-ajan meluun.

Ympäristömelua on kaikki se melu, joka kohdistuu meihin asuin- ja elinympäristössämme. Sitä tuottavat muun muassa liikenne, työ- ja rakennuskoneet, yleisötapahtumat sekä moottori- ja ampumaurheilu.

Työmelun lisäksi ihmiset altistuvat monenlaiselle vapaa-ajan melulle. Tyypillisiä altistuksen aiheuttajia ovat esimerkiksi ravintolat, diskot, konsertit sekä erilaiset koneet ja työkalut.

miten kuuloa voi suojata

 Kuulon suojaaminen on tarpeellista, jos et taustamelun vuoksi kykene ymmärtämään toisen ihmisen puhetta käsivarren etäisyydeltä. Kuuloa voi suojata kahdella tapaa: vähentämällä altistusta voimakkaille äänille ja käyttämällä kuulonsuojaimia.

Kuulonsuojaimia on monenlaisia edullisista vaahtomuovitulpista aina yksilöllisesti käyttäjän korvakäytävän mukaisiksi valmistettuihin tulppiin ja meluisassa työympäristössä käytettäviin kupusuojaimiin. Kuulonsuojaimia saa muun muassa apteekeista ja rautakaupoista.

Kuulonsuojaimia käytettäessä on tärkeää muistaa, että niitä ei saa ottaa pois kesken altistuksen. Kuulonsuojaimet herkistävät kuuloa ja korvat ovat niitä käytettäessä täysin valmistautumattomat äkillisiin ja voimakkaisiin rasituksiin.

Ravintoloissa ja konserteissa kannattaa hakeutua pois äänentoistolaitteiden läheltä. Samoin on hyvä muistaa, että alkoholi vähentää kykyä huomata voimakkaita äänenpaineita ja että huutaminen toisen ihmisen korvaan voi vaurioittaa kuuloa.

 

Audio & Kuulo · Linnankatu 35 20100 Turku 10 ·Tel. (02) 251 6238 · audiokuulo@gmail.com

.